Träningen går framåt!

Måste säga att jag tycker att vi tagit ett stort steg framåt i lydnadsträningen senaste veckorna - ja sedan tävlingskursen startade kan man väl säga. Har fått massabra tips på saker jag kan förändra när jag tränar med Embla. Det är inga stora saker, men de små förändringar vi gjort har varit kanonbra! Det känns som att vi faktiskt skulle kunna klara en start i lkl 1 om ett tag, jag satsar på maj tror jag.

Platsliggande - när vi kör ensamna med bara Tilda som andra hund ligger hon sina 2 minuter utan knussel. Men då hon är lite osäker så är det när det är nya hundar med som det kan krångla lite. MEN - i söndags på kursen gick det  kanonbra! Hon var den enda av hundarna som låg ner utan att resa på sej på den något blöta appellplanen. Så det går framåt =)

Tandvisning -  gick också jättebra i söndags! Hon till och med satt ner när Cilla kom fram och kollade tänderna.

Linförighet - här har vi börjat tänka mer på att belöningen ska finnas bakom eller komma bakåt för att hon inte ska gå för långt fram. Uthålligheten börjar komma också och det känns skönt. Vi får träna lite mer på halterna i svängarna, för helt plötsligt är det inte självklart att hon ska sätta sej ner i halterna...

Läggande - känns jättebra! Igår tränade vi på att snabba på läggandena och det gick kanonbra. Så det är väl ett moment som känns som att det verkligen är på rätt väg.

Inkallande - är väl det momentet, tillsammans med hopp, som känns helt färdigt. Hon sitter stadigt kvar och väntar på inkallningssignal, har MYCKET bra tempo till mej och sätter sej väldigt fint. Duktig Embla!

Ställande - är det momentet vi just nu håller på att träna in. Håller på att träna in ordet "stå" vilket går jättebra. Vi går fot, jag säger stå och så stannar vi båda två och då kommer belöningen (bollen) över huvudet på henne.

Apportering - hon är ju ändå en retriever ;) Men det märktes inte i söndags när hon spottade ut träapporten fort som attan! Får skylla på att den smakade illa och var väldigt söndertuggad... Med vår fina, otuggade träapport går det jättebra. Får hoppas att vi inte får en söndertuggad på tävling...

Hopp över hinder - går kanon! Känns som en klar 10-poängare på tävling.

Så ja, en liten översikt över hur vår träning i lydnaden går just nu. Apportering har legat på is under denna snöiga vinter, men nu i april drar vi igång igen med en apporteringskurs i Ågesta. Sen i maj blir det ju läger i skåne med kenneln, längtar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0