Jaktläger, röntgen och löp.

Ja, som rubriken lyder så är det tre stora saker som utspelat sej i det Anderssonska-Bengtsénska hushållet den senaste månaden. Därför kommer nu en liten resumé över de tre sakerna.

Röngten
Japp, nu är lilltjejen röntgad! En vecka efter röntgen damp det ner ett brev från SKK i brevlådan. Det var spännande att öppna och läsa - men jag behövde inte oroa mej. Resultatet blev HD A och ED ua (0), absolut det bästa som kunde hända. Så nu är det bara att fortsätta köra på!

Löp
Ja, dagen innan lägret i Skåne valde lilla tösen att börja löpa för första gången. Hon var 1 år, 1 månad och 1 vecka gammal =) Nu ska det bli spännande att se hur hon beter sej under sitt löp, än så länge finns ingen direkt förändring i humör eller lynne tycker jag, men så har hon ju bara löpt i en vecka. Vi får se hur det blir.

Jaktläger i Skåne
Förra helgen styrde vi kosan ner till Skåne för ett jaktläger tillsammans med kenneln där Embla är uppfödd och två andra kennlar som föder upp jaktlabradorer. Lägret var förlagt på en friluftsgård utanför Hässleholm som hette Lillsjödal. Det var jättefint med kanonfina omgivningar, perfekt för ett läger! Vi var där lite tidigt, men till slut hade det droppat in ett femtiotal lägerdeltagare och ca 30 hundar. Av dessa 30 hundar var 4 stycken gula och resten svarta =) Så vi var verkligen en i mängden!

Men det skulle visa sej att vi när det kom till träning så var vi inte en i mängden, det visade sej nämligen att Embla var en av de två bästa unghundarna i hela gruppen! Matte och husse är så sjukt stolta, och det var kul att se att all träning lönar sej - särskilt när jag bara tränat själv och utifrån vad jag läst mej till. Vi fick kanonmycket beröm av vår duktiga instruktör - och mycket bra ideér på hur vi ska gå vidare i träningen.
Vår grupp bestod ju bara av unghundar så det var mycket grundträning som gällde, och Embla klarade alla övningar galant. Vi tränade linjetag, enkel- och dubbelmarkeringar, markering i vatten, fältarbete (sök), skott och självklart apportering av vilt!

Just viltet var ju första gången för Embla, så det var väldigt spännande där. Vi fik välja mellan att apportera duva, mås, kråka eller kanin. Vi valde duva. Jag lekte lite med den, drog den efter marken och kastade iväg den för att få henne superintresserad - vilket hon självklart var! Sen så sprang jag därifrån och ropade på henne. Jag såg hur hon ju ville springa med, samtidigt som hon ville ha med sej duvan och till slut valde hon att ta den i munnen och komma med - LYCKA! Min duktiga tjej =)

Allt som allt var det en toppenhelg, även om vädret kunde varit bättre... Träffade många roliga människor, bland annat Sussie som också har en tik från Minnows och som jag hållt kontakt med på nätet länge. Vi kommer definitivt komma tillbaka nästa år, och då satsar vi på att vara med i elitgruppen ;)

Avslutar med några bilder från lägret!

Lillsjödal friluftsgård


Jag och Embla


Vi kör dubbelmarkeringar


Sussies "Fame"


Jag och Embla är redo!


My darlings <3


Fina Embla


Sköna maj välkommen!

Äntligen äntligen äntligen är det riktig vår ute - maj månad är här och jag älskar det! Något som har blivit lite av en tradition att göra första helgen i maj är att vårstäda balkongen. Så idag har balkongen fått sej en rejäl sopning, balkonglådorna har tömts på gammalt och fått nya fina blommor och stolarna har tvättats av. Ännu har vi inte fått oss ett nytt bord till balkongen, men jag har spanat in ett litet i grovsoprummet som jag kanske ska ta i morgon! Passar det så ska både stolar och bord få sej en uppfräschning med lite lite vit färg, dynor och en duk.

Så här fint ser det ut på balkongen nu!


Lobelia


Tagetes


Pixie




Aster



Sen ville vovvarna hjälpa till att inreda balkongen, och det var liksom pricken över i:t!

Här var rätt skönt att ligga matte!



Nej jag tittar inte alls på det du håller i handen =)


Man blir trött av att vara ute i friska luften en hel dag


Lite närgången kanske?

RSS 2.0