Grattis älskade Tilda!

Grattis min älskade Tilda på 11årsdagen! Du betyder allt för mej, älskar dej!




Sköna söndag

Vill först passa på att gratulera min lillasyster Sanna som fyller 22 år idag, på självaste nationaldagen - GRATTIS!!

Igår var det apporteringskurs igen i Ågesta. Den här gången var det med ett par med en 10-månaders jaktlabbe vid namn Sara som inte var där förra gången. Vi pratade lite och det visade sej att Embla och Sara var halvsyskon =) Båda hade Harvey som pappa. Världen är allt bra liten ibland! Dock var de inte särskilt lika alls, varken utseendemässigt eller i psyket. Lillsa Sara var en mycket försiktig liten dam, ingen tuffing som min Embla.

Att Embla är en tuffing fick jag än en gång bevisat under en av övningarna. Vi hade lagt ut sex stycken dummies för linjetag. Vi skulle skicka varannan gång jag och en tjej som heter Zara som har en superfin labbe som heter Magda. När Embla har skickats på sitt linjetag får lilla Magda för sej att hon också vill gå på Emblas, så hon drar hon med. Embla hör detta och vänder, sen rycker de såklart ihop =) INGEN ska ta MITT linjetag ser man att Embla tänker haha! Det blev en liten fight, men ingen skada skedd. Lena, vår kursledare, sa iaf att när jag nu skulle skicka om Embla så skulle jag direkt hjälpa henne om hon visade minsa tveksamhet inför att springa igen. Men jag behövde inte oroa mej, Embla sprang ut som om inget hade hänt =p Duktig tjej!

Kul också att Zara och Magda bor i Västerhaninge, så vi ska försöka träna en del ihop och kanske åka på lite prov till hösten tillsammans! Har ju ingen att träna jakt med, så detta vore ju perfekt!

Lägger in några bilder på mina två svarta faror










Viltspår

Idag var det prova på viltspår på Emblas dagis, vilket vi inte var sena att haka på. Viltspår är ju något jag vill hålla på med vid sidan av apporteringen.
Idag samlades vi iaf på dagiset, vi var sju ekipage. Förutom Embla var det en tax, två portugisiska vattenhundar, en soft coated wheaten terrier, en springer spaniel och en tollare.

Vi fick lägga våra egna spår, vilket ju var jättebra för nu vet jag ju hur jag ska träna i fortsättningen. Jag fick en flaska med blod, en rådjursskank och några snitslar och så begav jag mej ut i skogen. Spåret jag la var kanske 60 meter långt. Sen hämtade jag Embla och hon fick gå spåret. Hon nosade på stället där jag hade sprutat mest blod och spårade nån meter, sen tappade hon bort sej och visste inte riktigt vad hon skulle göra. Jag fick visa henne spåret och då tog hon upp det igen. Två gången under spåret stannade hon och tittade på mej, jag uppmuntrade henne att gå vidare och det gjorde hon - och helt plötsligt låg skanken där! Hon blev jättelycklig och fick självklart ta skanken och gnaga på =p smaskens tyckte hon!

Här kommer lite bilder på en lycklig labbe!




RSS 2.0