Vilken högsommarvärme!

Ja det är verkligen sjukt varmt ute! Spenderar dagarna hos svärföräldrarna som ju har gräsmatta och dessutom bor nära vår favoritbadsjö. Så under vardagarna när älsklingen min jobbar är det skönt att vara här. När man har en liten valp hemma kan man inte direkt dra iväg till stranden och sola och bada hela dagarna. Nu föredrar jag vår härlig skogsjö framför alla stränder i världen i vilket fall som helst, så det är ju ingen förlust direkt!

Så premiärdoppet skedde i helgen och det var underbart varmt! Till och med älsklingen badade och det säger en del som temperaturen i vattnet. Tycker allt våra vovvar är lite roliga. När det inte är så här varmt ute så hoppar de glatt i och simmar båda två, men när de verkligen behöver det så doppar de bara tassarna! Men idag badade Embla iaf självmant efter att vi suttit och lekt och plaskat i vattenbrynet =)

Här kommer lite bilder på Embla pembla, som växer så det knakar!

Favoritsovplatsen


Embla är busig vid bryggan


Busa med en sovandes Tilda


Har hon blivit stor eller vad?


En trött Tilda i värmen


Sötnosen



Midsommar och hundar =)

Midsommar i år var väldigt trevlig och spenderades i goda vänners lag. Vi var först i Nyckelviken och kollade på midsommarstångsresning och hade picknick med dundergod mat och kladdkaka. Embla var hur duktig som helst och sov säkert 3½ av de 4 timmarna vi var där - trots att det var sjukt mycket folk, karuseller och massor med barn som tjoade. Imponerande! Tror hon tar efter Tilda mycket där. Hon ser att Tilda är lugnare än en ko och känner då ingen anledning till oro. Skönt för oss =) Tilda hälsade på en lite vovve som hette Affe som var 6 månader. Embla sov då den kom fram, men tror inte hon hade brytt sej särskilt mycket. Än så länge är inte hundar intressanta... Vi får väl se hur länge det håller i sej!
Efter picknicken åkte vi iaf hem till några vänner som har stort hus och tomt och hade det hur trevligt som helst med boule, kubb och massor med god mat. Vovvarna hade det hur bra som helst som fick springa runt och leka hela eftermiddagen/kvällen. Fick dock hålla i Embla när det spelades boule då hon hemskt gärna ville springa efter och försöka bära bort de tunga boulekloten =)

Här kommer lite nya bilder på vovvarna =)


Tilda på midsommarfirandet


Embla på midsommarfirandet


Embla på äventyr i skogen


Embla ser finurlig ut


Embla rensar leksakskorgen


Vittring på något

Besök =)

Ja, besök gillar vi! Jag kan ju inte direkt dra iväg till kompisar när jag har lillstumpan, så det är alltid roligt när de kommer och hälsar på oss istället. I förrgår var ju Therese här och fikade och idag kom Camilla och hennes gullunge Ewelina på besök. Vi fikade och pratade om allt och inget samtidigt som vi kollade på en sjukt lång 12åring på Oprah...han var 221 cm! Ewe hoppade i soffan och kröp omkring och var nyfiken på hundarna. Tilda fick en stor puss med öppen mun, men en puss räckte för Ewe - efter det tyckte hon det vart för mycket. Embla är så himla duktig med människor. Hon hoppar inte, hon skäller inte, hon bits inte. Hon hälsar and thats it - besökarna får nästan truga henne att komma och kela lite =) Rätt skönt att hon inte MÅSTE vara med hela tiden, det lovar gott för framtiden. Me hon var allt nyfiken på den lilla som kröp runt, och blev helt i från sej när Ewe började gråta då hon var för närgången. Naw, lillstumpan =)

Embla har fått klåda i pälsen och djurskötaren som jag pratade med trodde att det berodde på att hon badade i sjön i lördags. Och det var nog då det började om jag inte minns fel... Så hon tipsade om ett schampo som säljs hos veterinären som lindrar klåda och som man sen kan använda som vanligt schampo också. Så när Älsklingen kommer hem drar jag dit och shoppar!

Nu, Top Model =)


Apport

Idag har vi börjat "träna" med dummien. Det gick över föväntan! Hon har ju fått bekanta sej med dummien lite, och hon tycker den är jätterolig. Men idag, när vi var ute och busade på gräsmattan, så började vi träna lite. Busa med dummien, drog den i marken och gjorde den intressant. Sen höll jag henne och kastade iväg dummien kanske en meter, släpte henne och sa "apport". Och vad gör inte superduktiga Embla? Jo, hon kommer tillbaka med den till mej!! Wehooo sa jag med min allra gladaste röst och bytte mot en godis. Vi gjorde tre gånger till och samma resultat =) Sen slutade vi, man ska ju alltid sluta när man ligger på topp!

I övrigt har vi haft trevligt besök av Therese. Det var jättekul, vi har inte setts på flera månader! Jag bjöd på kladdkaka och te och vi satt och fikade en lång stund. Mysigt när det inte var så bra väder ute. Embla och Tilda har även börjat leka, om en väldigt lite. Men Tilda är på g, det känner jag.

Här kommer några nya bilder från idag. Det kanske inte syns på bilderna, men Embla växer så det knakar! Det känns när man lyfter henne =)










När ska detta sluta?

Jag pratar självklart om regnet! Fy fan vad less jag är på regn... Embla är inte överförtjust i det heller, och Tilda har aldrig varit ett stor fan av regn. Hon står ut med det, under tystnad, men inte mer. Embla gnäller sej igenom kiss- och bajssvängen om det regnar för mycket =) Men om man ger henne annat att tänka på, typ ger henne ett rep att hålla i munnen och gå runt med går det mycket bättre. Hon älskar verkligen att bära runt på saker! Jag berömmer allt hon bär - kottar, stenar, pinnar, kopplet. Hon vet också att hon får något gott om hon lämnar det hon bär på till mej. Blir faktiskt lättare med sådant som hon inte bör bära på, typ kattskit. Hon släpper det på backen och får något gott istället.

Idag fick Embla en ny kompis faktiskt, en jämnårig rottweilerhanne som heter Totte. Jag skulle gå ut med Tilda då jag alldeles utanför våran gård ser en kille med en liten valp. Kände att jag var tvungen att prata med honom då jag inte vet någon annan i närheten som har en valp! Så jag sa hej =) Valpen hette som sagt Totte och var också 9 veckor, precis som Embla. Så jag sprang in och hämtade henne så dom fick hälsa. Totte var framåt och ville busa lite, Embla såg på honom med stora ögon och satte sej mellan benen på Älsklingen, med svansen mellan benen. Min lilla mes <3 Men hon kommer bli modigare, det vet jag!

Nu foder har jag varit och inhandlat idag. Matlistan som vi fick från uppfödaren är säkert jättebra, men det är ett jäkla hoppkok och blir skitjobbigt när man glömmer ta fram och tina nötfärsen, glömmer koka ris osv osv. Så jag och Embla åka till Simbi och frågade om råd, fick jättebra hjälp av supertrevlig personal och åkte därifrån med Royal Canin Maxi Baby Dog. Tilda äter ju RC Labrador Retriever som fungerar jättebra så detta blir nog dunder det med! Hon ska bara äta klart sin "kur" för sin dåliga mage, sen börjar vi nog sakta gå över till det nya fodret.


Lite bilder på Tilda och Embla




Regnet det bara öser ner

Ja i dag har det verkligen öst ner. Hann som tur var ut på en långsväng med Tilda i förmiddags, vilket var möjligt då Älsklingen blev hemma från jobbet idag. Så han och Embla hade det mysigt hemma medan jag och Tilda gick en härlig promenad, faktiskt i riktig lovande väder. Men vi vet ju hur det blev sen...

Tänkte att dagens rumsrenhet skulle bli dålig då jag inte visste riktigt hur Embla skulle reagera ute i ösregnet, men det blev kanon. Två kiss-olyckor på hela dagen! Visst tyckte hon väl inte att regnet var så kul, men det glömde hon bort ganska snart då allt runt omkring var så kul och spännande. Och då Tilda inte verkade bry sej om det där blöta som föll från himlen, så gjorde inte hon det heller.

Det är verkligen en lite ängel vi fått. Ja, än så länge iaf. Hon sover hela natten i vår säng, det har inte skett en enda nattlig olycka sen hon flyttade in hos oss! Jag läser om valpägare som undrar hur de ska få sina valpar att sluta skälla, sluta bitas, lära sej nej, komma när de ropar med mera med mera. Jag läser, och är tacksam över vår lilla prinsessa. Tror också att det har med rasen att göra, då alla valpägare som jag läser om på forum inte verkar vara labbeägare.

Slutligen vill vi skicka en tanke till Unni som har farit till himlen <3 Alldeles för tidigt! Och självklart en tanke till min lillasyster, Unnis matte, som tvingades ta det svåra beslutet att ta bort sin älskade hund på grund av en lång tids sjukdom. Vi tänker på er!


Här kommer en liten bilduppdatering på Embla och Tilda =) Embla växer så det knakar, tycker faktiskt
att man ser skillnad från en vecka sedan!















Dag nummer tre hos nya familjen

Idag är vi inne på dag tre med nytillskottet Embla. Och vilken exemplarisk liten sak vi fått, och tuff! Igår fick hon träffa Tildas bästis Leo, en labradorkille på 7 månader. Han försökte vara så försiktig han kunde, men har man noll koll på sin kropp så är det inte lätt =) Men ingen skada skedd! Däremot så var Embla riktigt tuff mot honom. Kom han för nära så morrade hon åt honom...eller ja, morra och morra, det ska nog vara ett morr iaf även om det inte lät så.

Kaxa upp sej mot Tilda har hon börjat med också. Försöker få igång gammeltanten ute genom att hoppa och rusa runt henne och skälla =) En riktig liten tuffing. Annars är hon den mest underbara valp man kan tänka sej. Hon är mysig, harmonisk och lyhörd - lystrar redan till sitt namn och "kom"! Något annat har vi inte börjat träna än, det får dröja ett tag.

Så här kommer lite bilder från idag =)















Det är vår dag i bilder so far =)

Nyaste tillskottet till familjen

Välkomen till oss Embla =)














Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0