Två lekdagar på raken

Igår, onsdag, var en riktig lekdag för Embla. På morgonpromenaden mötte vi en bedårande schäfervalp vid namn Tara som var ynka 11 veckor. Embla och Tara lekte som bara den och hade jättekul. Men vad stor min  lilla skrutta har blivit, hon är inte så lite längre. Men så blir hon ju 5 månader nästa torsdag också!

Mitt på dagen var vi ute på en kisserunga, då mötte vi en lite söt rottis/schäferblandning vid namn Ronja på ynka 12 veckor. Även dom två hade en superkul med varandra. Tur att Embla är en rätt liten 5 månaders valp med sina 12 kilo, så det går jättebra att leka med mindre valpar.

Som om detta inte var nog så mötte vi på eftermiddagssvängen gamla polaren Totte, en rottiskille som på dagen är lika gammal som Embla. Dom hade en lekstund på gärsmattan och vi mattar en trevlig pratstund. Ska bli kul att dom ska gå samma valpkurs som vi ska, alltid kul att känna någon.

Idag blev det "bara" lek med gamla, goa Leo, som ju inte alls är gammal utan bara 9 månader. Men honom har jag känt sen han var 10 veckor gammal så det känns som han funnit mycket längre. Han, Embla och Tilda hade en rolig halvtimma i skogen tillsammans. Det roliga med Leo är att när han leker för tufft och Embla tjuter till, då blir han så till sej och det ser verkligen ut som han säger "förlåt". Så himla sött! Här kommer några bilder från dagens Leolek.

Sötnosen Leo, 9 månader


Man kan ju undra vad vi väntar på?


Embla i solskenet


Vi hittade ett basballträ till hundarna


De är snällare än de ser ut


Embla i ljungen

En dyr vistelse på Bagis

I onsdags natt började min lilla skrutt Embla må illa, började kräkas vid 02.00 och kräktes sen en  gång i halvtimmen fram till 09.00 då det äntligen slutade. Men då var hon så matt och slö och fick inte behålla något, inte ens vatten. Ingen veterinär hade någon tid, ringde till Nacka, Haninge, Skarpnäck och Södra men det var verkligen helt fullt! Alla sa dock till mej att fick jag ingen tid någonstans fort var jag tvungen att åka till akuten på Bagarmossen för det här var allvarligt. Sagt och gjort, vid 10.00 satt vi i bilen in mot Bagarmossen. Fick vänta en stund på akuten, men när vi väl kom in fick Embla snabbdropp och veterinäre sa att hon var uttorkad och att hennes hjärtfrekvens var väldigt hög. Så hon blev inlagd med dropp, antobiotika  och magmedicin.

Så vi lämnade vår lilla skrutt i veteirnärernas vård, det var sjukt svårt, hon är ju bara en liten valp ju! Men de sa att hon förmodligen fick komma hem dagen därpå. Vilket hon inte fick :( Under natten kräktes hon igen och då ville de ha kvar henne en dag till för observation. Dagen därpå, på fredagen, fick vi iaf hämta henne - och det var världens piggaste och gladaste lilla skrutt som kom in till oss i väntrummet! Ojojoj så mycket pussar har jag nog aldrig fått =D Så vi fick iaf åka hem, med två magmediciner och ett foder som var snällt för magen. Vi skulle komma in med ett avföringsprov så fort hon bajsat, vilket vi gjorde i lördags.

Nu mår hon iaf toppen, jätteglad och pigg och man märker inget av magsjukan, eller tarmbakterien som det stod på pappret, som hon drabbats av för bara några dagar sen.


Det var ett tag sen sist!

Har inte riktigt funnit orken att sätta mej och lägga in nya bilder på vovvanra i sommar. Men nu kommer en liten uppdatering från dom senaste veckorna. Vi har varit på landet i Hudiksvall och där blev det många fina bilder och sen så har min syster varit här och hon var minsann flitig med kameran så det kommer alldeles nya bilder från henne också, tagna förra veckan.
Embla växer så det knakar, långbent som tusan!

























Forsatt trevlig sommar!

RSS 2.0